Voditelj i supervizori

Voditelj
ITW voditelj je odgovoran za funkcioniranje radionice kroz sve njezine faze. Menadžer prijašnjeg (2011.), kao i nadolazećeg (2012.) izdanja radionice je Staša Čelan.

Staša Čelan -  rođen je u Splitu 1969. godine. Nakon završene osnovne i srednje škole u Splitu dolazi u Zagreb na studij filmske i TV montaže na Akademiji dramske umjetnosti. Do danas je izmontirao 6 dugometražnih igranih filmova („Puna kuća“, „Da mi je biti morski pas“, „Ante se vraća kući“, „04“, „Najveća pogreška Alberta Einsteina“, „Zagorka“), dugometražnih dokumentaraca („O kravama i ljudima“, „Život na svježem zraku“, „Sevdah“), igrani serijal (“Vjerujem u anđele”) te desetke kratkih dokumentarnih i eksperimentalnih filmova. Usporedno s filmskim djelovanjem aktivno se bavi i TV formama, režira i montira brojne glazbene spotove, reklame, namjenske filmove, režira TV emisije („Po ure torture“, „Ništa osobno“…). 2000. osvaja posebnu nagradu za režiju filma „Milenij“ na Požeškom festivalu jednominutnog filma. Svojedobno je pisao filmske osvrte u „Hrvatskom filmskom ljetopisu“ i „Hrvatskom vijencu“.

Već 15 godina aktivan je u Kino klubu Zagreb kao predavač na filmskim radionicama i mentor mladim filmašima. Održava filmske radionice diljem Hrvatske, najčešće u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, Agencije za odgoj i obrazovanje, Narodnog sveučilišta Dubrava te, već spomenutog, Kino kluba Zagreb. Od početka do danas održao je preko stotinu filmskih radionica… Uz Irenu Marković, osnivač je mlade filmske produkcijske kuće „Focusmedia“ d.o.o. usmjerene prvenstveno na proizvodnju nezavisnih filmskih uradaka.
U 2010. godini aktivno se uključuje u organizaciju Međunarodne filmske radionice Talent Workshop i postaje voditelj projekta.

Prijašnji ITW voditelji: Nebojša Slijepčević (2008.), Tina Hajon (2009., 2010.)

Supervizori
Supervizora je dvoje- svaki je kreativni mentor svoje grupe. Oni nadgledaju i vode svoje grupe kroz sve faze stvaranja filma.
Predstavljamo supervizore ovogodišnjeg izdanja ITW-a.

Danilo Šerbedžija- rođen je 28. travnja 1971. u Zagrebu. Nakon srednje škole studira filozofiju i klasični grčki jezik u Zagrebu. Od godine 1999. – 2002. pohađa postdiplomski studij na Sveučilištu u Ohiu, School of film (prof. Rajko Grlić), SAD, na kojem stječe svoj magisterij s kratkim igranim filmom „Mušule u vinu“. S istim je naslovom osvojio nagradu za najbolji kratki film na festivalu „12. Dani hrvatskog filma“ 2003. godine. Od 2000. do danas režirao je tri kratka igrana filma, 2 dokumentarca, TV seriju „Luda kuća“ i brojne reklamne i glazbene spotove.

Ponosni je vlasnik 4 filmske nagrade za svoj rad, od kojih je najznačajnija nagrada publike za najbolji film na Filmskom festivalu u Puli 2010. godine. Tu nagradu osvaja za svoj prvi igrani film „72 dana“, jedan od najcjenjenijih novijih hrvatskih filmova, koji se, kao predstavnik hrvatske kinematografije, natjecao na ovogodišnjem Oscaru u kategoriji najboljeg stranog filma. Danilo je poznat kao jedna od zvijezda u usponu hrvatske kinematografije.

Silvestar Kolbas – hrvatski je fotograf, snimatelj i filmski redatelj, rođen 1956. u Petrovcima kraj Vukovara, a odrastao u Vinkovcima. Isprva slobodni fotograf, a od 1985.-1996. snimatelj na HRT-u. Diplomirao je filmsko i TV snimanje na Akademiji dramske umjetnosti 1982., gdje je danas redoviti profesor. Trajno djeluje kao slobodni snimatelj. Pisao je i uređivao stručne tekstove o snimanju te vodio brojne snimateljske radionice. Snimio je i režirao veći broj dokumentarnih i igranih filmova, a za neke od njih je dobio više uglednih filmskih nagrada (Sve o Evi, Ratni Reporter…) .

Posljednjih godina radi dugometražne dokumentarne, kratke i cjelovečernje igrane filmove u nezavisnim produkcijama te izlaže fotografije.

Prijašnji ITW supervizori: Goran Dević, Francesco Crispino (2009.); Branko Ištvančić, Francesco Crispino (2010.); Marina Andree Škop, Marko Škop (2011.)